Hoe durf je een klant niet te willen helpen !

stress-2379631_960_720

Het benaderen van nieuwe klanten blijkt voor veel professionele dienstverleners nog steeds een klus waar men als een berg tegenop ziet. De angsten die men zichzelf heeft aangepraat om afgewezen te worden zijn zo sterk dat men nog liever de wc schoonmaakt of belasting betaalt dan de telefoon te pakken om het eerste contact te maken.

En eigenlijk is dat wreed. Hoe durft iemand een klant die op zoek is naar een advocaat, een accountant, een IT-specialist of softwareleverancier zo in de steek te laten?! Verplaats je eens in de positie van iemand die op zoek is naar een professionele dienstverlener. Stel hij/zij  zoekt in Google en krijgt de volgende resultaten:

Juridisch advies           :         12.000.000   hits

Financieel advies        :         19.500.000   hits

IT-specialist                  :         37.900.000   hits

Software                       :    4.870.000.000   hits

Advocaat                      :          31.500.000  hits

Accountant                  :        277.000.000  hits

Om op deze manier de juiste dienstverlener te vinden is dus een “living hell” zou je kunnen zeggen. Hoe kan het dan dat er nog zoveel dienstverleners zijn die het lastig vinden om klanten te benaderen en te helpen in hun zoektocht naar de juiste oplossing voor hun probleem? Wat houdt ons tegen? Is het de afwijzing omdat iemand al voorzien is of geen tijd heeft of er niet van gediend is om zomaar gestoord te worden of helemaal geen probleem heeft op dit moment?

Prima natuurlijk en een zeer begrijpelijke reactie maar die klanten die wél op zoek zijn naar software laten we die dan 4.870.000.000 hits doorzoeken om de ware tegen te komen?

Ik weet ook wel dat een prospect gebruik maakt van het eigen netwerk en meestal eerst een vriend belt of hij iemand weet. Maar tussen miljoenen mogelijkheden en een vriend die toevallig iemand kent die advocaat is of kennis van IT heeft en ook nog goed is ligt een wereld van mogelijkheden.

Die wereld kun je ontdekken door actief die klanten te vinden met de mindset echt iets voor hen te kunnen betekenen waarbij een afwijzing niet erg is en de volgende wellicht in depressieve toestand u hartelijk verwelkomt omdat hij na het doorzoeken van 4.870.000.000 mogelijke aanbieders de moed heeft opgegeven en hulp nodig heeft.

Met deze mentaliteit en de juiste aanpak verloopt een acquisitiegesprek altijd succesvol of je hebt ervan geleerd. En als een klant geen interesse heeft heb jij je plicht gedaan en kan het zomaar zijn dat als ze een prettige ervaring met je hebben gehad ze vroeg of later bij je aankloppen voor hulp.

Dus wees niet egoïstisch door alles voor uzelf te houden en te wachten totdat men ú benaderd maar trek de stoute schoenen aan en ervaar de voldoening van dankbaarheid.

Voor meer info over onze aanpak mail ons: info@salesconsult.nu

 

Advertenties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: