Seks sells

Ik heb geloof ik wel eens beloofd om hier niet te veel over politiek te schrijven en dat doe ik dan ook niet.

Ik zie de laatste tijd een frappante overeenkomst tussen die nieuwe virtuele politieke partij Forum voor Democratie en Hollands topmodel Doutzen Kroes. Twee verschijningen waar veel mensen toch een beetje nerveus van worden. Ze hebben nogal wat gemeen met elkaar.

Zo weten ze vele mensen op verschillende manieren te prikkelen in ieder geval. Nou heb ik grote bewondering voor de schoonheid van Doutzen, sterker nog ik zou mijn hele slaapkamer met de laatste dessins van ‘La Kroes’ laten behangen als het aan mij zou liggen. Maar nu ik alweer bijna 30 jaar gelukkig getrouwd ben met mijn echte en enige liefde wil ik geen discussie over of het nu Kroes of Bradley Cooper moet worden want dat ga ik toch nooit winnen dus is onze slaapkamer gewoon wit, maar dat terzijde.

Zo heb ik ze ook nog niet vaak weten te betrappen op iets dat lijkt op, zoals ik het zou willen noemen, maatschappelijke intelligentie. Een soort van kijk op de wereld waar mensen iets mee zouden kunnen, waar mensen door geïnspireerd zouden kunnen worden, waar je een bepaalde richting voor jezelf in je leven uit zou kunnen halen zoals  bekende visionairs als Gandhi of Mandela dat wel boden. Begrijp me goed ik heb geen mening over niks en alles maar ik heb het gewoon nog niet gezien.

Een andere overeenkomst zie ik in de manier waarop ze de aandacht op zich weten te vestigen. Op het moment dat het weer een beetje stil dreigt te worden dan plaatst de ene een niets verhullende natuuropname van haar met haar man die in de keuken lekker even een paar pannenkoeken aan het bakken is. Waarom ook niet, het heeft absolute nieuwswaarde en inspireert om lekker terug naar de basis weer een kwaliteitsmomentje te hebben met het gezin.

De ander besluit, net zoals dat werkt bij de verkoop van auto’s, in een uitdagende weinig om het lijf ogende pose op een piano te gaan liggen die net tot aan de rand van de waterlijn van het zwembad is afgezonken. Ik wist trouwens niet dat ze een zwembad bij de Tweede Kamer hadden maar goed. Ook hier is de nieuwswaarde hoog omdat het inspireert tot een moment van relativering, mensen ga weer pianospelen in je zwembad en vergeet de opwarming of stijging van de zeespiegel. Het laat mooi zien waar iemand met een duidelijke visie voor Nederland voor staat. Ik zou Lubbers zo wel eens hebben willen zien.

En zo stijgen de likes en views weer naar respectabele aantallen waarmee de supporters weer tevreden kunnen worden gehouden.

Een beproeft recept waar een Buma of Segers niet aan hoeven te beginnen. Stel je eens voor: Buma in zijn zwembroek bij de brug bij Bartlehiem net klaar met een workout in de sportschool geheel ingevet met een mengsel van kokosolie en zelfbruinpasta.

En dan een Segers, op zijn vrije zondag in adamskostuum met slechts een schortje voor een lekkere omelet voor zijn gezin aan het maken terwijl zijn vrouw, totaal verrast door de aanwezigheid van een fotograaf, net uit de douche komt.

Nee, dan FvD en Doutzen die doen dat toch wel slim want wees nou eerlijk. Je vergeet je zorgen toch even helemaal als je die foto’s ziet. Ik denk dan toch echt even niet aan klimaatproblemen of dat de Russen nu komen of niet. Ik waan mij dan even in een hele andere wereld. Heel even.

 

Advertenties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: