Hou me op de hoogte

Houmeopde hoogte

In mijn vak als organisatieadviseur probeer ik mensen bewust te maken van het effect van hun communicatie en ben ik op een mooie kans gestuit om nog effectiever te communiceren die ik u niet wil onthouden.

Ik kwam tot dit inzicht toen enige tijd geleden een vriendin aan mij vroeg of ik iemand wist om een spreekbeurt te houden voor een groep collega’s en relaties van haar werkgever. Ik had het graag zelf gedaan maar ik kon op die gewenste datum niet dus stelde ik haar voor contact op te nemen met een goede bekende van mij die met vuur en verve een inspirerend verhaal kan houden.

Zo gezegd zo gedaan, tot dat ik bij toeval enige tijd later van diegene die ik had aangeraden hoorde dat hij helemaal niet benaderd bleek te zijn. Net zo min als ik überhaupt iets gehoord had of mijn tip tot iets geleid had. Nu is het niet erg als iemand jouw advies niet volgt, daar is iedereen vrij in, maar wat ik wel prettig had gevonden als iemand mij dan informeert over het hoe of wat. Resultaat of geen resultaat dat maakt dan niets uit.

Ik merkte aan mijzelf dat ik last had van de moeite die ik had gedaan die niet gewaardeerd werd en dat ik bij mijn goede bekende mogelijk een indruk achter heb gelaten van “ach die jongen heeft wat maar daar komt niks van terecht dus hoef ik dat de volgende keer niet serieus te nemen.”

Kortom een gevoel van ondankbaarheid en een mogelijke aantasting van mijn reputatie als gevolg. En dat zijn er nog maar twee die ik nu ervaar maar er zijn zoveel meer onnodig nadelige effecten te noemen wanneer men elkaar niet op de hoogte houdt.

Te denken valt aan het uitblijven van een reactie op een sollicitatie of het aandragen van een contact om mogelijk zaken mee te doen waar je vervolgens niets meer over hoort. Of een klacht die je hebt ingediend bij een bedrijf waar je nooit meer iets van hoort.Het lijkt alsof we stoppen met communiceren als het nut of de noodzaak niet meer aanwezig is of als we bang zijn om iemand teleur te stellen.

De negatieve effecten kunnen een relatie onnodig schaden maar in positieve zin, wanneer men wel blijft communiceren en dus niet stopt wanneer het zogenaamd niet meer nodig is, kan het een relatie enorm versterken en je invloed vergroten.

Door te blijven communiceren geef je blijk van oprechte interesse, betrouwbaarheid en fatsoen. Het vraagt wel (mentali)tijd, aandacht, energie en bovenal discipline maar daar krijg je dan ook veel voor terug.

 

Advertenties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: