Tafeldame

floortje dessing

Ik was onlangs bij wat vrienden op bezoek om hun vakantiefoto’s te bekijken. Het klinkt ouderwets, ik weet het, maar het is waar gebeurd. De uitnodiging was dus inderdaad helder: vakantiefoto’s bekijken. Normaal ontstaat zo’n moment spontaan wanneer je nietsvermoedend en met weinig verwachtingen bij vrienden een onschuldig drankje en hapje komt nuttigen. Maar nu was ik dus gewaarschuwd. En ik kan melden dat de duur van de voorstelling  direct correleerde met de duur van de reis. Ik zal u de details besparen, het was een gezellige avond en we zijn nog steeds goede vrienden. Toen ik die avond naar bed ging, nog vol van al die prachtige foto’s en dito reisverhalen, kon ik aanvankelijk de slaap niet goed vatten. Na een tijdje dommelde ik in en raakte in mijn eerste slaap in een vreselijke droom terecht.

Ik zit aan een diner met allemaal onbekende BN-ers die zich vooral bezighielden met zichzelf en om zich heen te kijken of er niet nog wat interessanters te beleven was dan naar hun eigen gezeik te luisteren. Ik had het genoegen om naast Floortje Dessing te zitten. Een knappe vrouw in een mooie jurk, stoer en stevig, maar leuk om te zien en als je het niet zou weten zou je denken dat ze dierenarts was of zoiets. Floortje is een van de weinige BN-ers die volgens mij ook best wel bekend is van al die geweldige reizen die ze maakt voor de televisie. Hierbij schuwt ze geen gevaar wat haar ook al eens bijna noodlottig is geworden. Kortom een vrouw van Jan de Witt die niet op haar mondje is gevallen.

In mijn droom stelde ik haar de domste vraag die ik had kunnen bedenken: wat doe jij eigenlijk ? De hele avond kreeg ik het ene verhaal na het andere over waar ze was geweest en wat ze allemaal had meegemaakt en wat voor avonturen ze had beleefd. Ik kwam er niet meer tussen. Voor mijn gevoel duurde het diner uren en uren en ik leek vastgeketend aan mijn tafel. Het zweet brak me uit , ik kon nergens heen. Het was vreselijk. Toen ik badend in het zweet wakker werd bleek het allemaal maar een droom. Ze zegen wel eens dat dromen dienen om ervaringen te verwerken. Ik had kennelijk het foto-avondje bij mijn vrienden nog niet verteerd.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: