Wakker Appen

Moe-wakker-wordenj

Ik weet niet hoe het u vergaat met de voortschrijdende digitale evolutie maar ik heb weer een stap gezet. Dat wil zeggen ik heb weer een nieuwe ervaring opgedaan die ik zonder internet, e-mail of WhatsApp niet had mee kúnnen maken.

Natuurlijk hebben mensen van mijn generatie wel vaker dit soort ervaringen waarbij de combinatie van verwondering over wat toen nog niet was en nu allemaal kan een belangrijke aanstichter van dit al is. Wij behoren zelfs tot een doelgroep volgens antropologen en dat is natuurlijk altijd geweldig: ergens bij horen, wie wil dat nu niet?!

De huidige generaties met het referentiekader dat alles er gewoon is en gewoon werkt hebben wat dat betreft geen last van verwondering. Of dit nu een zegen is of een last laat ik hier maar even in het midden.

Zo had ik vorige week een afspraak waarvan ik de avond van tevoren mij realiseerde dat ik niet precies wist hoe laat ik aanwezig moest zijn. Op zich niks bijzonders echter ik kwam er alleen achter om 1 uur s ’nachts. Wat te doen?  Opbellen kan niet meer op zo’n tijdstip en wat als ik te laat kom. Ik bedacht mij om te appen maar tegelijkertijd dacht ik: ‘stel je voor dat ik hem wakker maak met mijn whatsapp-bericht?!’

Ik heb mijn telefoon op mijn nachtkastje liggen en ook aan in geval een van mijn kinderen het in zijn/haar hoofd haalt iets dringends dat niet kan wachten te willen delen. Ik weet dus wat het betekent om wakker geappt te worden.

Ik ben dus nu al zo ver dat ik mij bedenk of ik iemand stoor met een bericht dat op een ongelegen tijdstip binnenkomt waarmee ik zijn of haar nachtrust verstoor.

Met een geschreven brief bezorgd door de postbode kwam dat toch niet in je op. En met e-mail had ik dat tot voor kort ook niet. Maar sinds vorige week ben ik mij toch bewuster geworden.

Ik twijfel wel of dit vooruitgang is en hoor graag of anderen dit gevoel ook al eens hebben ervaren. Het goede nieuws is dat ik nog steeds stappen maak in de digitale evolutie en dat is goed voor het zelfvertrouwen.

 

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: