Voetpedicure

Over twee weken mogen we weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is altijd weer een feest der democratie. En het dreigt weer een spannende strijd te worden tussen partijen die landelijk opereren al dan niet in de regering of in de coalitie en de vele lokale partijen die veelal beginnen met Lokaal X of Ons Belang Y.

In mijn gemeente is er geen boom of lantaarnpaal die niet behangen is met uitdagende posters van de lokale gladiatoren die allemaal dromen van het felbegeerde pluche dat hoort bij het raadslidmaatschap.

Eén poster viel mij daarbij in het bijzonder op. Hij hing voor het raam van een huis waar een auto voor de deur geparkeerd stond. Op het eerste gezicht niet een echt opmerkelijke scene. De eigenaar van de auto maakte niet alleen reclame voor zijn favoriete kandidaat maar ook voor zijn/haar eigen dagelijkse beroep: voetpedicure.

Nu was er de laatste maanden nogal veel ophef over het dreigende risico van raadsleden die het verschil tussen de boven- en de onderwereld niet meer heel erg scherp op het netvlies zouden hebben. Het lokale bestuur zou worden ondermijnd door maffia-achtige praktijken.

Ik reed door de straat, zag de poster, zag de auto met uitdagende belettering en vroeg mijzelf af: wat is er erger.

Advertenties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: