Weerstand

hoera-een-klacht-afbeelding1

In mijn praktijk krijg ik nogal eens de vraag van klanten hoe om te gaan met weerstanden. Men schetst dan de bekende situatie van een collega die weigert iets voor je te doen of iemand die altijd overal ‘tegen’ is of natuurlijk die klant die niet meteen “ja” zegt op een in hun ogen fantastisch en niet te weigeren aanbod.

De vraag hoe daar mee om te gaan suggereert dat er technieken zijn die , als je deze maar braaf oefent en toepast, alle verzet als sneeuw voor de zon doet verdwijnen. Het suggereert ook dat het altijd alleen maar aan die ander ligt.

Een hoop van mijn collega-consultants/trainers zijn op dat gebied enorm behulpzaam en verdienen er zelfs ook nog geld aan om mensen te helpen met het aanreiken en aanleren van een aantal tips en tricks om dit euvel te verhelpen.

Wat echter veel interessanter is om na te gaan in hoeverre jijzelf de oorzaak bent van een weerstand bij iemand anders. Wanneer je daar bij stil zou staan kom je er zeer waarschijnlijk achter dat je niet goed luistert, geen echte interesse toont en vooral geen goed contact hebt met je collega of klant.

Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. Door kritisch naar je eigen doen en laten te kijken zul je zien dat je de meeste weerstanden niet eens meer tegenkomt en niet onbelangrijk veel minder ingewikkelde toneelspelletjes hoeft in te studeren. En als grootste bonus op dit alles: geen slechte energie meer van al dat vechten.

Wilt u hierover meer weten ga dan naar : http://www.salesconsult.nu

Advertenties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: