Snowday

snowdayIk heb het ‘geleend’ van mijn neef toen die met zijn gezin in Amerika woonde. In de winter als hij letterlijk totaal ingesneeuwd en van alle contact met de buitenwereld was afgesneden maakte hij van de nood een deugd: hij hield een snowday. Een dag waarin het gezin mocht doen wat zij wilde. De telefoon was uit, iedereen liep in pyjama door het huis, lag in bed, las een boek, keek televisie of speelde een spelletje. Niemand deed iets waar ze geen zin hadden, geen afwas , geen wasje draaien, kamer opruimen of huiswerk maken. Een totale relaxdag.

Nu met ons veranderende klimaat zullen deze snowdays in Europa hoogstwaarschijnlijk steeds zeldzamer worden maar dat betekent niet dat we moeten gaan zitten wachten tot dat we een keer ingesneeuwd raken om een snowday te houden.

Mijn advies is dan ook om ieder kwartaal een snowday te houden of het nu koud en nat is of dat de mussen van de daken vallen. Laat de telefoon rinkelen, doe het huis op slot en als er iemand aanbelt duik je achter de bank of het gordijn en laat iedereen doen waar die zin in heeft. Het is ontspannend , het brengt je weer dichter bij elkaar en het is goedkoop. Ik wens u allen happy snowdays toe.

 

Advertenties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: