Jaloers

Bruin kalf

Wat komt eerst als ik inspiratie zoek om een volgend blog te schrijven ? Meestal een ervaring, een persoon of een observatie van iets kleins maar nu is het een foto. Een foto die mij in verwarring brengt. Hij zegt namelijk zoveel en juist in deze tijd van schreeuwers en van zwijgers, van mensen die toch stemmen als ze niet gestemd hebben en van mensen die ergens tegen zijn zonder te weten waar tegen.

Moeten we normaal zijn en de abnormalen aanstaren, of de rug toe keren en uitsluiten of is het die ene die er tussen uit springt waar we onze aandacht aan moeten geven en de meute links laten liggen.

Bedrijven zijn de hele dag op zoek naar manieren om zich te onderscheiden van de massa, en de ene lukt het beter dan de andere.

Bij mensen zie je beide: van ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ tot aan tranentrekkende aandachttrekkerij waarbij geen medium geschuwd wordt om dit tentoon te stellen.

Het draait uiteindelijk altijd maar om één ding: aandacht. Zonder aandacht vaart niemand wel, want zonder aandacht groeit er immers niks. Dat is zo met positieve dingen maar helaas ook met negatieve dingen. En omdat het slechte veel leuker is dan het goede krijgt dat altijd de meeste aandacht. En dan dondert het niet of het slechts een enkele valse toon is tussen al die zoete klanken van die grote harmonie. De mooie muziek waar niemand naar wil luisteren moeten we er dan maar even bij denken.

Het is een gek idee dat ieder mens zijn dosis aandacht nodig heeft om te groeien in het leven maar tegelijkertijd, met het hoofd gebogen, schuw is voor alles en iedereen die het hem zou kunnen geven. Het zal onze volksaard zijn die ons zo heeft opgevoed.

Maar zou het ook niet wat anders kunnen zijn ? Zouden we niet allemaal zwart willen zijn in een blanke gemeenschap of wit in een zwarte ? Zouden we niet allemaal een vluchteling willen zijn die asiel vindt in ons land ?

Zijn we eigenlijk diep in ons hart niet gewoon jaloers ?

 

Advertenties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: