Pop-up store

Klum:haai

Mijn vrouw zei mij laatst tegen mij: “ Jouw leven is net een pop-up store”. Op mijn wedervraag wat zij daar precies mee bedoelde antwoordde zij: “ Je hebt het ene idee na het andere, je rent van hot naar her en er komt allemaal niets van terecht”. Ik wist niet of dit nou een verkapt compliment was of een directe aanval dat ik nu toch eindelijk als totaal gefaald de boeken in kon.

Wij zijn nu ruim 25 jaar getrouwd en als iemand mij vraagt hoe krijg je dat voor elkaar dan antwoord ik altijd: “ons leven is verre van saai”. Vandaar mijn eerste optimistische gedachte om de opmerking van mijn vrouw als een compliment te beschouwen. Bij langer nadenken moest ik toch ook het tweede deel echt binnen laten komen: gefaald.

Het hebben van veel ideeën en ze niet uitvoeren is een vermoeiende bezigheid kan ik je melden en niet alleen voor je directe omgeving maar evenzeer voor jezelf. Aan de andere kant is het ook leuk om te fantaseren en te zoeken naar nieuwe dingen.

Maar waarom komt het dan toch niet tot een uitvoering, waarom komt het gewoon niet van de grond ?

Het heeft allemaal te maken met een gebrek aan passie als ik de moderne zelfuitgeroepen goeroes van vandaag moet geloven. Als je niet weet wat je wilt en als je ontevreden bent met wat je nu doet moet je op zoek gaan naar je passie, je droom. Oh mijn god wat haat ik dat woord !

We worden de hele dag opgejaagd om nu eindelijk eens te gaan doen wat we altijd al hebben gewild. Wat maakt het uit dat je een dikke hypotheek hebt en studerende kinderen, dat is echt geen reden meer om je droom achterna te jagen. Niet zeuren , niet klagen, neem je leven in eigen hand want succes is een keuze. Volg een cursus , laat je inspireren door een of andere selfmade-wijsneus, kan niet schelen wat, maar doe iets ! Er is geen excuus meer voor al die mensen die zich iedere dag weer naar dat kantoor slepen en werk doen wat niet hun passie is.

Maar laten de meesten zich niet onnodig gek maken vraag ik mij af ? Ben je bang om saai gevonden te worden als je niet je droom achterna gaat en gewoon tevreden bent met wat je hebt ?

Het leuke van dromen, gesteld dat het een leuke droom is, is dat ie komt en ook weer gaat. Elke keer weer een nieuwe, tenminste ik droom niet vaak al een jaar lang over hetzelfde, dat zou immers tamelijk saai zijn. Wat moet je met al die dromen en plannen die je dan ook nog eens moet uitvoeren, zoals mijn vrouw zo graag van mij wil. Het zorgt alleen maar voor keuzestress want welke moet je dan kiezen ?

Dus waarom niet gewoon blijven dromen en voor de rest gewoon tevreden zijn met wat je nu hebt. En als er onverhoopt eentje werkelijkheid wordt dan heb je geluk. Het is wat dat betreft net een pop-up store, de ene keer lukt het en de andere keer niet.

 

Advertenties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: